“Virtual Expo 2014”: AlpamayoPRO (BVsport, Gore Running Ware)! Κύριο

Από 19 Σεπ 2014

Είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια ενασχόλησης με τον ορεινό αθλητισμό και μια δεκαετία με το ορεινό τρέξιμο σημαίνει τεράστια εμπειρία πάνω στον εξοπλισμό που θα διευκολύνει τις δραστηριότητες κάθε αθλητή που ασχολείται με το βουνό. Το Alpamayo PRO αντιπροσωπεύει κάποια εξαιρετικά brand, όπως τα συμπιεστικά ρούχα της BV sport (παρουσίαση/δοκιμή στο Advendure) και τα δρομικά ρούχα της Gore Running Wear. Ταυτόχρονα διοργανώνει έναν πολύ επιτυχημένο αγώνα στην Πάρνηθα που έχει γίνει παράδοση εδώ και χρόνια, το AlpamayoPRO Trail Race και ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου. Στην σημερινή του όμως συνέντευξη, ο Σίμος Τσακίρης βγάζει και δυο πολύ σπουδαίες ειδήσεις. Την νεα αποκλειστική αντιπροσωπία της πολύ γνωστής στην Ευρώπη Γαλλικής RaidLight, αλλά και μια καινοτομία που σίγουρα θα κάνει αίσθηση. Επιλεγμένα δρομικά είδη με το λογότυπο του Alpamayo PRO![Advendure]: Σίμο, δώσε μας μια σύντομη εικόνα της πορείας της εταιρείας σας στην ελληνική αγορά καθώς και των προϊόντων που υποστηρίζει όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις. Ποια είναι τα 2-3 βασικότερα προϊόντα της παρουσία σας στην Ελλάδα την χρονιά που διανύουμε;

[Σίμος Τσακίρης]: Ως εταιρεία έχουμε σταθερή εμπλοκή με το ορεινό τρέξιμο ήδη από το 2005. Σε όλη αυτή την 10ετία επενδύουμε σε συνεργασίες και τεχνογνωσία προσπαθώντας να εξελίξουμε στον ανώτερο δυνατό βαθμό την εξυπηρέτηση των δρομέων πελατών μας.

Στο Alpamayo PRO ή την επίσημη ιστοσελίδα του θα βρείτε μια πολύ εκτεταμένη αλλά και “ψαγμένη” γκάμα δρομικού ρουχισμού, κορυφαία παπούτσια και αξεσουάρ, σακίδια και ζώνες υδροδότησης, είδη αθλητικής διατροφής και κάθε τι που αφορά το τρέξιμο σε κάθε του έκφανση.
 

[Advendure]: Ενώ το τρέξιμο είτε σε αστικές διαδρομές είτε στα μονοπάτια των βουνών είναι από την φύση του πολύ απλό και γίνεται κατά βάση για την αγάπη προς την φύση και την άσκηση, με την έκρηξη των αγώνων και των συμμετοχών βλέπουμε ότι η τάση από τους κατασκευαστές είναι προς την απόλυτη εξειδίκευση σχεδόν για όλες τις μορφές εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος είτε απλά τρέχει είτε συμμετέχει σε κάποιον αγώνα. Υπάρχει πραγματικά η ανάγκη για τόσο μεγάλη εξειδίκευση; Η μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών σε μερικά μοντέλα αντικατοπτρίζει πραγματικά την μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους;

[Σίμος Τσακίρης]: Η ανάγκη για εξειδίκευση προκύπτει από το γεγονός ότι εκατομμύρια  άνθρωποι με διαφορετικό επίπεδο εμπειρίας ή φυσικής κατάστασης τρέχουν καθημερινά σε διαφορετικές κλιματικές ή άλλες συνθήκες.

Δείτε το απλά. Τον μήνα Οκτώβριο ο σουηδός δρομέας και ο έλληνας δρομέας θα ασκούνται σε τελείως διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Επιπλέον στον ίδιο αγώνα συνυπάρχουν αθλητές που αγωνίζονται για την εμπειρία και άλλοι που διεκδικούν μια θέση στους κορυφαίους της διοργάνωσης. Όλοι τους θα το χαρούν και οι δύο το ίδιο αλλά σίγουρα έχουν διαφορετικές ανάγκες. Αυτά από μόνα τους δημιουργούν ανάγκες για εξειδίκευση.

Έτσι και ο θεμιτός ανταγωνισμός των εταιρειών καταλήγει σε πλήθος από προϊόντα που όμως προτείνονται, δεν επιβάλλονται. Οι διαφορετικές τιμές θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την διαφορά της ποιότητας ή τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ορισμένων προϊόντων σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους.

Εκεί ακριβώς είναι που τα εξειδικευμένα μαγαζιά σαν το Alpamayo PRO αποκτούν ρόλο. Διαθέτουν κύρος,  την απαραίτητη ποικιλία και την εμπειρία ώστε να προτείνουν λύσεις ανάλογα με τον κάθε δρομέα και τις ανάγκες του ξεχωριστά.  
[Advendure]: “Γρήγορο και ελαφρύ”, είναι το  βασικό μότο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία εξοπλισμού για δραστηριότητες στο βουνό (outdoor). Ποιες τάσεις βλέπετε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά όσο αφορά τον εξοπλισμό για ορεινό τρέξιμο και trail running στο άμεσο μέλλον; Τι καινούργιο θα δούμε σε σχέση με τον εξοπλισμό που προμηθεύει η εταιρεία σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τυχόν νέα μοντέλα που θα λανσάρετε στην αγορά την σεζόν 2014-2015;

[Σίμος Τσακίρης]: Τρέχοντας στα βουνά είναι πολύ  πιθανό να αντιμετωπίσετε ακραία φαινόμενα ανά πάσα στιγμή. Θα αντικαθιστούσαμε όμως το “Γρήγορο και ελαφρύ” με το  “Λιγότερα για μακρύτερα”. Σε αυτή την λογική προτείνουμε στους ορεινούς δρομείς να χρησιμοποιούν λιγότερο αλλά πιο έξυπνο και ποιοτικό εξοπλισμό.

Στον ρουχισμό και τον εξοπλισμό προτείνουμε  νέας λογικής ελαφρά σακίδια,  μανίκια αντί για μακρυμάνικες μπλούζες, εξελιγμένα αντιανεμικά με διαπνέουσες μεμβράνες  για την προστασία τους από τις συνθήκες στα μεγάλα event ή τις χειμερινές τους εξορμήσεις.

Στα παπούτσια βλέπουμε μια φυσική κάμψη στην ζήτηση για τα πολύ ελαφρά μοντέλα μιας και το τραχύ έδαφος των μονοπατιών μας τιμώρησε αρκετούς από αυτούς που τα επέλεξαν χωρίς να έχουν την κατάλληλη τεχνική αλλά και εξοικείωση.

Ως εταιρία μπορούμε να ανακοινώσουμε μια νέα αποκλειστική συνεργασία μετά τις Gore Running Wear και BV Sport. Πρόκειται για την γνωστή γαλλική εταιρία RaidLight που διαθέτει μια εξαιρετική γκάμα ρουχισμού, εξοπλισμού αλλά και παπουτσιών για αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Ταυτόχρονα εργαζόμαστε για το λανσάρισμα επιλεγμένων δρομικών ειδών που θα φέρουν το λογότυπο του Alpamayo PRO.

Επιπλέον συνεχίζουμε και επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας με τις The North Face, La Sportiva, Salomon, Camelbak, Bridgedale, Petzl, Buff, και Black Diamond στον απαιτούμενο δρομικό εξοπλισμό
[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει στην χώρα μας τεράστια άνθηση, με πάνω από 100 αγώνες και χιλιάδες αθλητές να συμμετέχουν φέτος σε αυτούς, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος της χρονιάς και επίσημα με την δημοσίευση της “Ετήσιας Έκθεσης Ορεινού Τρεξίματος 2014” του Advendure. Πως βλέπεται αυτή την έκρηξη και που πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει;

[Σίμος Τσακίρης]: Πιστεύουμε ότι το ορεινό τρέξιμο δεν είναι μόδα αλλά φυσική διέξοδος για άθληση και περιπέτεια. Ως επιχείρηση που ασχολείται 25 χρόνια με τον ορεινό αθλητισμό μας ταιριάζει και θα το υπηρετούμε με κάθε τρόπο ως επιχειρηματίες,  αθλητές ή διοργανωτές αγώνων, σεμιναρίων και σχολών.

Προβλέπουμε ότι το σπορ αυτό θα δει κι άλλη ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο μια θέση στην καρδιά κάθε δρομέα που επιλέγει αυτό το πεδίο δράσης. 

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Όλοι Τρέχουν ... ένα άρθρο αφιερωμένο στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος: https://t.co/P7MkrcZpLi https://t.co/xR52Js1xBA
"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μοναχική διάσχιση του 370 χιλιομέτρων "Epirus Trail" ο Π. Παναρίτης!

Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Δίρφη!

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!