1ος Edessa 606 Trail - Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου

15 Μάι 2019

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους μας (δρομείς, εθελοντές και υποστηρικτές ) για την τεράστια συμβολή τους στον 1ο Edessa 606 Trail! Ο αγώνας μας, μια αυθόρμητη απόφαση που πήρε σε πολύ σύντομο χρόνο υπόσταση, υλοποιήθηκε με επιτυχία και ανήκει πια στο παρελθόν! Η ευχαρίστηση για εμάς, που είμαστε πρώτα δρομείς και μετά διοργανωτές, είναι τεράστια και οφείλεται σε όλα τα θετικά σχόλια που ακούσαμε από εσάς και αποτυπώνεται στα χαμόγελα όλων στον τερματισμό!

 

Με αγάπη για τον τόπο μας και τις ομορφιές του, πολλές ίσως άγνωστες και για τους μόνιμους κάτοικους της Έδεσσας, σχεδιάσαμε μια αρκετά αγωνιστική διαδρομή που στόχο είχε να 'ταξιδέψει' τους συμμετέχοντες από την πόλη, στα ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα της (αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλη Έδεσσας – Καταρράκτη Κάρανο), στη φύση και τη δασική περιοχή της κορυφής του Λόφου 606 με τα μονοπάτια του, και πάλι πίσω στην πόλη μετά από 17.5 περίπου χιλιόμετρα και 740 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Στην πορεία αυτή, της υλοποίησης, βρήκαμε συμπαραστάτες και υποστηρικτές μας το Δήμο Έδεσσας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε) και όλους τους φορείς που εμπλέκονταν για τη διεξαγωγή του, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και το Δασαρχείο Έδεσσας τους οποίους και ευχαριστούμε. Φυσικά συναντήσαμε και προβλήματα με υπηρεσίες και πρόσωπα, τα οποία όμως δε στάθηκαν εμπόδιο και γρήγορα βρέθηκαν εναλλακτικές λύσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Κοσμάς Πλακετάς – Snowland ΣΔΟ Εορδαίας, με 1:21.59 από την Πτολεμαΐδα, δεύτερος ο Δημήτρης Γάζος – ΠΑΣ Ζωγράφου / 33ΕΜΑ, με 1:31.07 από τα Γιαννιτσά και τρίτος ο Γιώργος Φώτογλου με 1:35.29 από την Έδεσσα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ιωάννης Προδρομίδης με 1:35.43, ο Γιώργος Παπατραϊανού με 1:39.10 και ο Αναστάσιος Εμμανουηλίδης με 1:41.11.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ανδρονίκη Ηλιάδου με 2:01.21 από Θεσσαλονίκη, δεύτερη η Ευθυμία Ματζερίδου – ΣΔΥ Αλμωπίας - Κόκκινο Πιπέρι με 2:09.13 από Αριδαία και τρίτη η Σουζάνα Σαμαρά με 2:21.18 από την Έδεσσα.

Ταχύτερη ομάδα αναδείχτηκε αυτή του ΣΔΥ Κιλκίς με άθροισμα χρόνου 6:11.06

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννου Δημήτρης, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε Νατάσα Ιατρίδου, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σαμλίδης, η Αναστασία Μπιρόζη (παγκόσμια πρωταθλήτρια και προπονήτρια TaeKwonDo στον Α.Σ. Έδεσσας), ο Παϊσιος Σιώνης (πρωταθλητής ποδηλασίας ΕΠΣ Μακεδονίας-Θρακης για το 2018) και οι πρόεδροι των δυο δρομικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, Δημήτρης Λαμπρινίδης και Ευφροσύνη Ζαμπέλη.

Η διοργάνωση θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εθελοντές ξεχωριστά, τους συλλόγους και φορείς που διέθεσαν μέσα και χρόνο για να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα:

            -To ΕΚΑΒ ΕΔΕΣΣΑΣ για τη διάθεση ενός ασθενοφόρου με το πλήρωμα του σε εθελοντική βάση και εκτός των προγραμματισμένων υπηρεσιών τους.

            -Τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπός Έδεσσας για την παρουσία τους σε όλη τη διαδρομή και τη συνοδεία των αθλητών στον τερματισμό, συμβάλλοντας στα μέτρα ασφάλειας του αγώνα.

            -Τη Ραδιολέσχη Έδεσσας για την υποστήριξη και τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του αγώνα.

            -Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Έδεσσας για την παρουσία τους στο χώρο των Καταρρακτών.

            -Τους εθελοντές στα σημεία ανεφοδιασμού, στα checkpoints, στη 'σκούπα' του αγώνα, στο χώρο γραμματείας και τερματισμών, στις φωτογραφίες, στην ιατροφαρμακευτική μέριμνα, στη μηχανοκίνητη μονάδα υποστήριξης και όπου αλλού ζητήθηκε η παρουσία τους.

            -Το χειρούργο ορθοπεδικό Ρωσικόπουλο Βασίλειο.

            -Τους φύλακες στον αρχαιολογικό χώρο Έδεσσας.

            -Τον ΟΣΕ Έδεσσας.

            -Την ομάδα του Θωμά Μπάπκα που πρόσφερε εθελοντικά μασάζ και αποθεραπεία στους αθλητές μετά τον τερματισμό.

            - Τους τυμπανιστές Agua Doce που έδωσαν ρυθμό στους αθλητές.

            -Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Χρήστο Πέτσο, που δεν έπαψε να μας στηρίζει από την αρχή, και ανέλαβε μαζί με την Αναστασία Μπιρόζη το έργο της παρουσίασης των αθλητών και εκφώνησης των τερματισμών του αγώνα.

            -Το Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου για τη στήριξη του από την αρχή της ιδέας ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Έδεσσα.

            -Την πρόεδρο Νατάσα Ιατρίδου και το προσωπικό της ΔΗΚΕΔΕ για την υποστήριξη και βοήθεια σε κάθε στάδιο υλοποίησης.

            -Τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους.

 

Τέλος όλους τους υποστηρικτές-χορηγούς του αγώνα που στάθηκαν κοντά μας και βοήθησαν στη διοργάνωση του 1ου Edessa 606 Trail:

Ταβερνα Σταβιανης Ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα

Βαγγέλης Μάινος Φυτοπροστασία/Ολοκληρωμένη Διαχείριση/Consulting

ManDynamic Human Resources Υπηρεσίες Διάθεσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Καύσιμα Ιωαννίδης – Πρατήριο καυσίμων

Welcome Stores ΑΦΟΙ Πετσου Κατάστημα ηλεκτρικών ειδών 

Τημενιδών Wine and cafe bar

Φούρνος Μητσοπουλος Φούρνος

Fruitrade – Παραδοσιακά Προϊόντα

Drosia Water Εταιρία εμφιάλωσης νερού

Snowland  Κατάστημα αθλητικών ειδών

Carpets Home Edessa Χαλιά, Μοκέτες, Επαγγελματικά Δάπεδα

Taph print&design Εργαστήριο σχεδίασης και εκτυπώσεων

Svouras The Gourmet Coffee Coffee shop and delivery

Epigrafes Stoxos Επιγραφές - Πινακίδες

Bikestories Κατάστημα Ποδηλάτων και αξεσουάρ

KiretsisTech Κατάστημα επισκευής κινητών και τεχνολογίας

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου για το 2ο Edessa 606 Trail και με περισσότερη εμπειρία υποσχόμαστε από τώρα για μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση! Σίγουρα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και θα γίνουμε! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ!

Σελίδα του αγώνα για να παρακολουθείτε τα νέα μας https://www.facebook.com/606trail

 

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα ΕΔΩ 

 

 

 

 

Latest Tweets

"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού: https://t.co/jfdIm2Qq2W https://t.co/0jmQQvbFt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μοναχική διάσχιση του 370 χιλιομέτρων "Epirus Trail" ο Π. Παναρίτης!

Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Δίρφη!

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!