Andros Trail Race 2019, μία πολυδιάστατη αθλητική δράση! Ανοίγοντας μονοπάτια … προς τη γαστρονομία!

25 Σεπ 2019

Η βραδιά του pasta party πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις … χειροποίητες χυλοπίτες, μοναστηριακή συνταγή σάλτσας τομάτας, πιπεράτες γεύσεις τοπικών τυριών, παραδοσιακοί χοροί: μία γεύση από Άνδρο, δηλαδή!Φέτος  υλοποιείται με την υποστήριξη της Γαστρονομικής Ομάδας Άνδρου «Άνδρος πέρα από …. » αλλά και των σπουδαστών των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef) του ΙΕΚ PRAXIS (www.iekpraxis.gr)  

 

 

Ο αθλητισμός, ο εθελοντισμός και η γαστρονομία θα ενωθούν σε μια βραδιά γευσιγνωσίας. Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και ξεχωριστές γεύσεις σε μία διαφορετική βραδιά ‘pasta party”.

Η Γαστρονομική ομάδα Άνδρου «Άνδρος πέρα από … » παρουσίασε για πρώτη φορά την αγροτική κουζίνα του νησιού στο 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα – Πίνουμε Ελλάδα» με πολύ μεγάλη επιτυχία, μέσα από μία συλλογική δουλειά επαγγελματιών, παραγωγών και συλλόγων του νησιού. https://www.facebook.com/events/289402648434552/

Το ΙΕΚ PRAXIS, είναι Αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί ως Ιδιωτικό ΙΕΚ στην Αθήνα και Χαλκίδα εδώ και 20 χρόνια, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης σε δυναμικές 70 ειδικότητες, μεταξύ των οποίων η Μαγειρική Τέχνη, η Ζαχαροπλαστική, τα Τουριστικά Επαγγέλματα κλπ.

Διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια και καθημερινούς εκπαιδευτές όλους τους Βραβευμένους Έλληνες Chefs. Οι σπουδές οδηγούν σε Κρατικό Πτυχίο, αναβολή στράτευσης, επαγγελματικά δικαιώματα και 100% επαγγελματική αποκατάσταση στις καλύτερες επιχειρήσεις της Εστίασης και του Τουρισμού.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS διακρίνονται, ξεχωρίζουν και είναι περιζήτητοι επαγγελματίες από όλες τις επιχειρήσεις που αναζητούν άρτια καταρτισμένο προσωπικό (www.iekpraxis.gr)  

H Διοργάνωση του 4ου Andros Trail Race αναδεικνύοντας τη σημασία και τα οφέλη που δίνει ο συνδυασμός αθλητισμού, ισορροπημένης διατροφής και ευζωίας, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα προϊόντα της BLFOODS.GR.  Επιλέγοντας για τις συνταγές τους τα πιο θρεπτικά παραδοσιακά προϊόντα από την ελληνική γη όπως λιναρόσπορο, φακές, βρώμη και χαρούπι, δημιούργησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια σειρά τροφίμων με μέγιστη διατροφική αξία μόνο από φρέσκα άπαχα ελληνικά κρέατα. Περισσότερες πληροφορίες : https://blfoods.gr/

Στον φετινό αγώνα θα χρησιμοποιηθούν υλικά εστίασης (ποτήρια, δοχεία φαγητού, σακούλες, καλαμάκια κα.) από βιοδιασπώμενα υλικά. Παρακαλούμε όλους τους αθλητές να δώσουν προσοχή στο που τοποθετούν τα χρησιμοποιημένα υλικά καθώς και ότι πλαστικό χρησιμοποιηθεί να τοποθετηθεί στους αντίστοιχους κάδους.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Hellasecoproducts (https://www.hellasecoproducts.com/) που ιδρύθηκε με σκοπό την απεξάρτηση των επιχειρήσεων εστίασης από το πλαστικό και η οποία θα παρέχει τα βιοδιασπώμενα υλικά και την εταιρεία BIOSOLIDS / ΒιοΣτερεά Α.Ε. (www.biosolids.gr) η οποία δραστηριοποιείται στην ορθολογική διαχείριση και επεξεργασία στερεών οργανικών μη-επικίνδυνων αποβλήτων, χορηγό ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων της εκδήλωσης, θα μετατρέψουμε κάποια από τα «σκουπίδια» σε κομπόστ.

Το προϊόν-κομπόστ που θα δημιουργηθεί θα επιστραφεί στην Άνδρο για να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά στην καλλιέργεια επιλεγμένων χωραφιών σε αναβαθμίδες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας τοπικών προϊόντων και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου LIFE TERRACESCAPE, που έχει αναλάβει ο Δήμος Άνδρου.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε ΕΔΩ www.lifeterracescape.aegean.gr

Σας περιμένουμε στην Άνδρο για ένα ξεχωριστό πάστα πάρτυ !

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού: https://t.co/jfdIm2Qq2W https://t.co/0jmQQvbFt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μοναχική διάσχιση του 370 χιλιομέτρων "Epirus Trail" ο Π. Παναρίτης!

Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Δίρφη!

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!